Sivut

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Äitini Tekeleitä III

Syysväsymys on tainnut tällä rintamalla ottaa oikein kunnolla otteeseensa. Olen tehnyt itseni mielestä kaikkia mahdollisia asioita joita on pitänyt hoitaa pois alta, saamatta oikeasti kuitenkaan mitään aikaan... tai tältä ainakin tuntuu. Tämä selittänee osaksi myös viime aikaisen hiljaisoloni täällä blogin puolella. Nyt päätin kuitenkin vihdoin laittaa esille ne aikoja sitten lupaamani äitini tekemät käsityöt.. joten tässä alla äitini kädentaitoja :)

Tässä ensimmäisenä taas yksi äitini tekemä laukku, kansan on hieman tykympää pellavakangasta ja edessä on äitini nypläämä pitsi kuviointi. Here again is my mom's handcrafts she has been doing lately. This nice handbag is made of linen and it has handmade lace, which my mom did also. So basically my mom has made the whole bag except the linen fabrik and strings that are used for shewing and the lace :)



Tässä lähikuva pitsistä laukun kyljessä, jonka äitini on itse nyplännyt.. Here's the closer picture about the lace she did...


Tässä alla "Rasoja" niin kuin meillä päin on tapana sanoa :) Itse olen ihan ihastunut noihin norjalaiskuvioisiin käsitöihin, oli ne sitten hanskoja, sukkia, pipoja, paitoja ynm... :) Here is some knitten mittens and what I love the most is the ones with the norwegian pattern...




Tässä alla on kuva pienestä pöytäliinasta jonka ympärille äitini on nyplännyt pitsireunat.. kangas on ostettu Jokipiin puuvilla tehtaalta. Äitini pyysi mainitsemaan, että tämä pitsireunus on myös nypläämällä yhdistetty kankaaseen, eli ymmärsin että se toi työhön ekstra haasteen... Täytyy pahoitella myös taas kameran valotuksia, varsinkin tässä värit näyttävät kahdessa eri kuvassa ihan erilaisilta... eli lähempää otettu kuva näyttää liinan ja pitsin aidon värin..  Here is picture of a tablecloth and the lace she made to go around the cloth. My mom asked me to mention that she actually twiddled the lace to the cloth, which made the extra challenge to the work. I have to appologise my photo taking skills as the colours of the picture are so unreal, but in a lower picture which is taken closer, the colours are close to normal..


Tässä vielä lähikuva pitsireunuksesta... Here is the closer picture of the actuall lacework...


Äitilläni oli työn alla myös jouluinen pöytäliina pitsireunuksilla ja pitsikuvio mikä siihen tulee on aivan mielettömän hieno. Toivottavasti saan tästä kuvan vielä tänne ennen joulua :) My mom is actually working with new tablecloth with some Christmas features and the lace that is going to come to this around this cloth is totally amazing. Hope I will get a change to bring the picture here before the Christmas :) Hope you enjoyed my mom's handcrafts! 

3 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Sinulle olisi haaste blogissani.

Uskomattoman ihania käsitöitä. Minäkin tykkään noista norjalaisista lapasista, ihana kuvio.
Laukku on tyylikäs pitseineen.
Voin vain ihmetellä mitenkä tuo nypläys onnistuu suoraan liinaan.

Mukavaa viikonloppua!

Ps. pottuleipä ei ihan onnistunut, unssit vähän väärin, hih, mutta makoisaa oli silti.

Reeban kirjoitti...

Kyllä täytyy itsekkin myöntää että ihan uskomatonta käden jälkeä saa äitini aikaan...

Nuo lontoon kieliset ohjeet on aina aika haastavia, koska mittasuhteet on kuiteski vähän erilaisia, mutta onko sillä ulkonäöllä nyt niin väliä jos maku oli kohdallaan :) Oisi kiva itekki vähän leipoilla jotain kivaa, mutta nyt tuntuu ettei aika oikein anna kunnolla periksi...

Minäpä tulen visiitille ja katsomaan haastettasi :9

Kivoja sunnuntai päiviä toivotellen!!

Reeban kirjoitti...

Nyt täytyy korjata tekstiä... äitini ei ollut nyplännyt pitsiä suoraan kankaaseen vaan oli ommellut sen käsin kankaaseen... eli olin ymmärtänyt väärin tämän osan asiasta!!